Halvorsens skugge

Greit nok: Det er kanskje ikkje verdas beste PR-strategi å lansere ei stortingsmelding samstundeds som alle Kongerikets journalistar er opptekne med kjolefargen til Sonja og kva side av jakka David Beckham har festa utmerkingane sine.

Når det er sagt.

Stortingsmeldinga “Motivasjon – mestring – muligheter” om ungdomsskolen er ein god dose rett medisin for framtida til skole-Noreg. Kunnskapsdepartementet foreslår å innføre ordninga med valfag som Høgreregjeringa fjerna,  og gjere ungdomsskolen meir praktisk og relevant etter mange år med einsidig teorifokus. Det er god SV-politikk, og etterlengta tilnærming til skole i Noreg.

Av og verkar skoledebatten i Noreg som ein litt merkeleg kamp mellom Kristin Halvorsen og hennar eigen skugge. Om du verkeleg går inn for å studere det som skjer, oppdagar du at det som verka som Kristins skugge  i røynda er halve stortingsgruppa til Høgre, som desperat forsøker å halde følgje med Kunnskapsdepartementet og unngå å røre seg etter andre mønster enn det SV synes er greit. 

Med 500 millionar til valfag og første steg mot ein meir praktisk ungdomsskole får Høgre finne fram balettskoa. Her skal det manøvrerast.

About olavmagnus

Leiar i Sosialistisk Ungdom
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment